De historie van de Elsenhoeve in Wapserveen


De Elsenhoeve

Van oorsprong is onze in 1919 gebouwde boerderij een melkveebedrijf. De oorspronkelijke melkveehouder werd opgevolgd door zijn zoon. Nadat de laatste generatie de melkveehouderij verkocht is er in 2007 in de originele stal een woning gebouwd. In het oorspronkelijke voorhuis zijn de ouders van de boerin ingetrokken en zijn er, omdat de moeder slecht ter been was, rollator vriendelijke aanpassingen gemaakt.

In 2017 hebben mijn man en ik de boerderij gekocht. Na onze verhuizing hebben wij het huis achter in de stal naar onze zin laten maken en gedurende vier maanden met veel plezier in het voorhuis gewoond.

Mijn historie

Mijn naam is Cindy Elsenga

Ik ben geboren in Amsterdam maar opgegroeid in een dorpje in de polder. Tijdens mijn studie Z-verpleegkundige heb ik in Noordwijk gewoond en gewerkt. Uiteindelijk ben ik voor de liefde naar Hoofddorp verhuisd en heb hier 20 jaar met mijn man gewoond . Na ruim 30 jaar met veel plezier in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, waarvan 18 jaar met dubbelgehandicapte jongeren en kinderen, werd het tijd voor verandering. De hectiek van de randstad en het fysiek zware werk was de aanleiding voor onze stap naar de rust en de ruimte van Drenthe. Na een lange periode van wikken en wegen besloten we te zoeken naar een woning met de mogelijkheid tot het verhuren van een vakantieverblijf. We zijn dan ook heel blij dat we de unieke kans hebben gekregen om te wonen en te recreëren in en rond onze boerderij op deze prachtige plek.

Historie van de Elsenhoeve


©2024 elsenhoeve.nl | Alle rechten voorbehouden.