Vakantiehuis jaren 70 stijl

Vakantiehuis jaren 70 stijl in Drenthe; De Elsenhoeve

 

Onze jeugd speelde zich af in de zeventiger jaren. Goede herinneringen aan de huiskamer met oranje en groene accenten in de bloempotten en lampen en het overdadig motief in het behang met oranje, groen en bruin. De 70er jaren met bruine ribfluwelen bekleding op de bank, teakhouten stoelen, -dressoir en -wandmeubel met pick-up (ook wel grammofoon of platenspeler genoemd) en een HiFi stereo set met cassettedeck. De draaischijf T65 telefoon zat nog gewoon aan een draadje en je kon er alleen mee bellen. Verwarming bestond uit een knusse gashaard die later werd vervangen door een heuse CV installatie.

In de keuken was het voornamelijk Brabantia wat de klok sloeg. We dronken Ranja uit kleine limonadeglaasjes met fruitmotief. En als het een feestdag of verjaardag was kwamen de gestapelde plastic chips en pindabakjes uit de kast met een mooie schaal waar de blokjes kaas en plakjes worst met prikkers vanaf konden worden genomen.

Op de ouderlijke slaapkamer stond de kaptafel van moeder met de Carmen Krulset.

Deze 70er jaren tijden herleven in het vakantiehuis van De Elsenhoeve in Wapserveen waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. En hoewel de nostalgie van 1970 heel goed voelt is comfort ook heel belangrijk. De TV is digitaal, in de combimagnetron zijn heerlijke afbakbroodjes te bereiden en de vaatwasser zorgt voor een schone vaat.

Al zijn de kaptafel en krulset daadwerkelijk in de slaapkamer te vinden, ook staan er riante box spring bedden van 2,20 meter lang. Een goede nachtrust is tenslotte belangrijk!

Boek De Elsenhoeve eens voor een vakantie, een midweek of lang weekend en geniet in Wapserveen van de zeventiger jaren nostalgie in ons vakantiehuis gelegen in de rust, ruimte en natuur van zuidwest Drenthe.