Motorrijden in Drenthe

Motorrijden in Drenthe

 

Al bijna dertig jaar rijden mijn man en ik op onze motoren door Nederland. Alle uithoeken hebben we wel gezien, maar juist dat motorrijden is de reden dat wij in Drenthe zijn komen wonen. Met een motor-vriendenclubje hebben we een lange tijd terug een weekendje Drenthe “gedaan”. Tijdens een mooie rit door de Drentse natuur en een lunch in Diever kwam de uitspraak “Ik woon liever in Diever” voorbij. Jaren later wonen wij midden in de natuur in Wapserveen wat slechts 4,5 kilometer bij Diever vandaan is.

Vanuit Wapserveen zijn op de motor prachtige ritten te maken. De nationale parken Dwingelderveld, Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden bieden prachtige stille en kronkelige wegen, terwijl het oosten van Drenthe de ruimte heeft voor het snellere werk.

Misschien wel aardig te weten; in de gemeente Westerveld, waarin Wapserveen ligt, hebben 157,7 personen per 1.000 inwoners een motorrijbewijs. De rijbewijs-a dichtheid in Drenthe is hoger dan andere provincies in Nederland! Niet zo gek natuurlijk met de provinciale hoofdstad Assen en dus het TT-circuit om de hoek.

En mede daarom is De Elsenhoeve een uitstekende uitvalsbasis voor een ontspannen motor-vakantie, een lang motor-weekend of motor-midweek. In de ruime vakantiewoning is het goed toeven terwijl de motoren in de afgesloten verwarmde garage veilig, droog en warm kunnen overnachten. En een aantal mooie ritten door Drenthe (gpx tracks) stellen we natuurlijk graag beschikbaar.